lauantai 27. lokakuuta 2012

Kesä tais alkaa!


Hello!Työtä, työtä, sitä riittää.

Parin viime viikon aikana ollaan tehty päivittäin töitä poikien sekä tyttöjen kampuksilla ja saatu siis pikkuhiljaa tarttumapintaa töihin kouluilla.  Joka päivä on todella erilainen ja ikinä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, kun aamulla lähtee hakemaan oppilaita kouluun.

Tyttöjen kampuksella on ollut hiukan työntekijä vajetta, joten me ollaan Mikaelin kanssa haettu nyt viikon ajan osa tytöistä kouluun. Täällä suunnistaminen on järkyttävän vaikeaa, koska talot näyttää todella samanlaisilta ja tiet kiertää ympyröitä asuma-alueilla.  Onneksi iPhonen Kartat palvelu on ollut minulla nenän edessä ja Mikael on taitavasti osannut ajaa, huolimatta eripuoleisesta liikenteestä ja Aussien ajotyylistä.

Oppilaiden ongelmat ja elämäntilanteet on surullisia. Paljon pahaa tapahtuu näiden nuorten elämässä ja täällä on todella tarvetta nuoriin kohdistuvalle sosiaalityölle. Perhekoteja tai lastenkoteja ei täällä ole teini-ikäisille juuri ollenkaan. Teinien ongelmat ovat kuitenkin massiivisia ja heille pitäisi olla enemmän turvapaikkoja johon mennä suojaan väkivallalta, hyväksikäytöltä ja päihteiltä.

Eniten itseä on ihmetyttänyt myös se, että eteenkin aboriginaalien kulttuurissa valehtelu on oveluutta. Aikuisten kunnioittaminen on ihan nollassa, mutta toisaalta ei sitä tarvitse ihmetellä, jos kasvatusta ei juuri kotona ole. Viisautta tarvitsee paljon, että osaisi tukea ja ymmärtää näitä nuoria ja antaa toivoa paremmasta huomisesta.


Arjen ihmettelyä

Arki sujuu koulun ulkopuolella mukavasti. Työpäiviä on vähemmän edessä kuin takana ja luminen Suomi on jo unelmissa. Kaupoista on opittu valitsemaan oikeita raaka-aineita ja ollaan saatu hyvää ja terveellistä ruokaa aikaan. Aussien ruokailu tottumukset on todella usein pikaruokaa, sipsejä, vehnäpiirakoita ja limppareita. En olisi uskonut, että ihmiset todella suostuu syömään tällaista höttö ruokaa päivittäin, mutta niin se vaan menee.

Onneksi  koulussa oli edes yhtenä päivänä vierailijoita puhumassa terveellisestä ruokavaliosta. Lounaaksi kuitenkin oli  vitivalkoinen kolmioleipä, sipsiä ja todella sokerista tiivistemehua. Julkisissa kouluissa on kuulemma niin hyvät tuotot limppari ja sipsi etc. automaateissa, että niillä ansaitaan hyvät rahat, liekö yksi syy siihen miksi ei koulu ruokaan panosteta? Ollaankin vähitellen opittu Mimmin kanssa, että jos haluaa syödä jotain ravitsevaa, omat eväät on hyvä ottaa mukaan.

Tänään on ollut lämmin päivä ja ollaan laitettu meidän pihalle iso uima-allas. Meri vesi ei houkuta isoine aaltoineen joka päivä ja omalla pihallakin on mukava ottaa aurinkoa. Uima allasta laitettaessa päivällä totesin Mikaelille ja Mimmille: ” Täähän on vähän niinku oltas ulkomailla!” Kummatki katto mua vähä pitkään ja muistutti että me ollaan Australiassa, joka on ulkomailla Suomesta…. Ehhhh

Sairaana on oltu välillä, luultavasti se kuitenkin johtuu ilmastoinnista, joka puhaltaa kylmällä autoissa ja sisätiloissa. Päivät menee hurjaa vauhtia, vaikka usein toivoo, että saisi esimerkiksi ruisleipää tai löytäisi kaupasta edes muita kuin vehnäjauhoja… Ajateltiin Mimmin kanssa opettaa koulun tyttöjä tekemään itse leipää ja muuta ruokaa, mutta saa nähdä mitä käy kun ei olla vielä löydetty kuin vehnäjauhoja.

Nauttikaa Suomessa alkavasta talvesta, ihme kyllä ihminen on välillä asetettu siihen tilaan, että kaipaa aina sitä mitä ei ole. Koitetaan nauttia tästä hetkestä ja siitä mitä Taivaan Iskä on meille jokaiselle antanut tähän hetkeen.

<3Heidi

Terkut kaikille ystäville, perheille ja rakkaille, jotka tätä lukee myös Mikaelilta, Mimmiltä ja Jounilta.

Kuvia tulee taas kun ehditään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti