torstai 27. syyskuuta 2012

Learning to speak English... and other stuff.

Mitä kaikkea on tapahtunut kahden viikon aikana?

Täällä on ajeltu, kävelty ja ryntäilty paikasta toiseen. Englantia on opittu, mutta pojat handlaa sen niin paljo paremmin kun minä! Mikael on tehnyt videota ja ottanut kuvia, jotta saadaan jonkunlainen promovideo, jonka seurakunta voi antaa kuvatakseen toimintaa rahoittajille. Iltoja on vietetty niin töissä, kuin kotona. Rannalle polttelis mennä joka päivä, mutta täällä on kylmä! Ensi viikon jälkeen pitäisi olla lämpimämpää. 

Ollaan käyty parissa raamiksessa ja me soitetiin Jounin kans myös seurakunnan Jumalanpalveluksessa viime viikonloppuna. Koululaisilla alkaa nyt kahden viikon loma ja me tehdään seurakunnassa se aika töitä. Meille on  myös suunnitteilla reissu etelään, mutta vielä ei tiedetä mitä se sisältää. 

Tällä viikolla, kuitenkin Suomi on ollu paljon mielessä. On ollu aika kova koti-ikävä, mutta siihen on kyllä aika iso syykin. Rakkaan siskon Riikka-Marin perheeseen syntyi toinen lapsi, tyttövauva muutama päivä sitten ja arvatkaa vaan kuinka paljon haluaisin nähdä oikeasti tuon pienen tuhisijan. Skypen kautta sain onneksi nähdä vilauksen ihanaa pikkuista prinsessaa. Oi tätin onnea, kun sai toisen rakkaan siskon lapsen! 

Mikä ihastuttaa Australiassa?

Ihmiset on ystävällisiä täällä ja tänne on helpompi sopeutua kuin esimerkiksi ulkomaalaisen suomalaiseen kulttuuriin, oon varma siitä. Papukaijat puissa on kans ihania! Perthin kaupunki oli myös mukava ja toivon että saadaan siellä viettää aikaa vielä enemmän. Mikael on sitä mieltä, että täällä ihastuttaa ainoastaan ranta ja paikallisen panimon olut oli hyvää.

Mikä ei niin ihastuta Australiassa?

Vesi on hirveen klooripitoista ja se on edelleen pahanmakuista vaikka sen suodattaa. Voi maistuu oudolle myös. Mikaelin kans tehtiin yks päivä makaroonilaatikkoa ihan perusaineista ja se oli mun mielestä pahaa. Anteeks nyt vaan, mutta miten makaroonilaatikko voi olla pahaa?! Se on varmasti Australian vika. Täällä on myös ällöjä ötököitä, en oo lämmenny niille yhtään. Jouni on ihan hermona siitä, että täällä hukataan aikaa kun ei tehdä tarpeeksi asioita ja me taas nautitaan siitä Mikaelin kanssa. 
Ruoka on myös Mikaelin ja Heidin mielestä outoo, Jouni tykkää. Ravitsevuuden ja terveellisyyden taso ruoassa on kuitenki niin erilainen kuin Suomessa, että ehkä se on se ongelma. Ainiin ja täällä kaikki on kallista, jee.

Blöh.

Joo ei täältä oikeastaan enempää, päivä kerrallaan mennään. Toivottavasti meillä tulee olemaan kivaa seuraavat kaksi viikkoa ja saadaan lisää lämpöä. Haleja hirmusti kaikille Suomeen ja laittakaa kuulumisia tulemaan, jos ehditte vaan. Niitä olis tosi ihana saada <3 

//Heidi

1 kommentti:

  1. Heippa Heidi ja Miksu!

    On ollut tosi kiva lukea juttuja sieltä. Tulee mieleen tosi paljon oma reissu jenkkeihin teidän ajatuksista ja mietelmistä. <3

    Terkkuja täältä!

    Kaisa Oulusta

    VastaaPoista